Svampsamlarsvammel
Vilket härligt svampår det är! De gula hann vi inte leta nåt vidare efter, men trattisarna! Ja, de behöver man ju knappt leta efter, de knackar på dörren. Efter att ha varit utan i alla fall två år är vi svältfödda på dem och hamstrar nu bäst vi kan. Det finns inget bättre än att ha ett lager torkad svamp att använda i såser, grytor, röror, ja det mesta!
Några Karl Johan och andra soppar har det också blivit, men de blev ju snabbt sönderätna av diverse småkryp tyvärr. Längre än så sträcker sig knappt min svampkunnighet. Något som är tråkigt då skogarna VIMLAR av svamp och det säkert finns många sorter som inte bara är ätliga utan även goda, men som man bara trampar förbi. Nu när vi sist var ute såg jag ett större antal blodriskor. Och de ska man väl kunna äta om jag minns min vän Annikas ord rätt. Frågan är bara vad man gör med dem. Det blir väl till att googla, men jag tar tacksamt emot tips. Gärna även på om det finns några luriga, oätliga "look alikes" som man ska passa sig för.

Den egensnickrade svamptorken har gått på högvarv och första omgången är nu färdig.

Svårt att se, men mina händer har blivit så färgade av allt svampplockande (och annat odlingsrelaterat arbete) att jag knappt kan visa mig ute med dem.