Ringblomssalva för torrisar
Äntligen fick jag tid över till att göra ringblomssalvan jag längtat efter så länge. Mina händer framförallt. Är man dålig på att använda handskar ser händerna ut därefter. Nariga med självsprickor, små skärsår och ingrodd skit. Men nu ska här smörjas och smörjas.
Ringblomsoljan har stått på lagring i goda tre veckor men nu använde jag upp allt. Fast jag och Linnéa har redan varit ute och plockat fler kronblad för eventuell påfyllning av förrådet i vinter.
En ny omgång mozzarella fick det bli idag också. Gott gott till den planerade söndagspizzan. Försökte återigen göra ricotta av vasslen som blev över, men det vette fåglarna om det är ett tillförlitligt recept. (Man ska bara värma upp och sen hälla i äppelcidervinäger.) Jag har iaf provat två gånger och misslyckats fatalt. Skulle gärna sparat vasslen i frysen och använt till bakningen, men har redan såna jättemängder att det inte känns motiverat. Nåväl, jag kan alltid marinera hönsmaten med det.
