Mozzarella-ystning

Har länge stört mig på att det inte går att köpa mozzarella gjord på svensk mjölk. Hur svårt ska det vara menar jag? Råvaran har vi ju gott om. I alla fall såg jag för ett tag sedan ett busenkelt recept på hemmagjord mozzarella, så det fick det bli idag. Med direkt-från-kyltanken-mjölk såklart. Lite pyssligt, men inte omöjligt svårt. Har ej provsmakat än, men faller försöket väl ut blir detta något jag kommer fortsätta göra. Åtminstone till svenska alternativ dyker upp i mejerihyllan. Receptet kommer från tidningen Land och går att hitta här: http://land.se/gor-egen-mozzarella-pa-en-halvtimme/
Inte så snygga, men det ska ju se lite hemmagjort ut. Dessutom ska de ändå rivas sönder och läggas på pizzan imorgon. 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

torpetibergakra.blogg.se

En liten inblick i vår lantliga vardag bland fjäderfän, odlingar och annat spektakel. Här försöker jag hålla det kravlöst och förlitar mig till stor del på sunt förnuft och förmågan att lära av mina misstag. Oavsett om det gäller odlingarna, djuren eller barnen. Vi bor i det lilla torpet i Bergåkra; jag, min sambo, våra två små ungar och alla djuren. Jag jobbar vanligtvis som djursjukskötare, men är just nu föräldraledig.

RSS 2.0